top of page
Kuva4.png

UNITERS on yksi johtavista tuotemerkeistä nahan- ja tekstiilinpuhdistus-, hoito- ja suoja-aineiden valmistamisessa. Yritys on perustettu 1991.Kaikki sai alkunsa kun perustaja Gordian Tork (kuvassa oik.) ja hänen isänsä Dr. Leo Tork (kuvassa kesk.) halusivat kehittää tehokkaan ja helppokäyttöisen hoitoaineen nahoille, joka olisi varmasti tuvallinen eikä vahingoittaisi verhoilua.

Kuva1.png
Kuva2.jpg

"I was a young tannery technician when I asked my father, Dr. Leo Tork, a very experienced chemical researcher, to help me perfect truly effective, versatile products that would help users care for their leather sofas but which would not damage their well-being at the same time; that’s how everything started.”

Gordian Tork, Uniters Group President

UNITERS –tuotteet valmistetaan UNITERS S.p.A:n tehtaalla Montecchio Maggioressa Italiassa. Tuotteitamme myydään yli 80:ssä maassa. Teemme yhteistyötä maailman johtavien nahkatehtaiden kanssa. Yli 90 nahkatehdasta suosittelee käyttämään heidän valmistamilleen nahoille LEATHER MASTER –tuotteita.

 

Useat maailman johtavat huonekaluvalmistajat suosittelevat käyttämään LEATHER MASTER -tuotteita. Valmistamme heille myös omalla nimellä "Private Label"-nahanhoitosettejä. Samoin kotimaisista huonekaluvalmistajista monet laittavat UNITERS hoito-ohjeet ja Leather Protection Cream- hoito- ja suoja-aineliinan nahkakalusteiden mukaan.

 

Lukuisat kankaanvalmistajat suosittelevat käyttämään valmistamiamme UNITERS textile master -kankaan puhdistus- ja suoja-aineitamme.

 

Tuotekehityskeskus on yhtiön sydän. Siellä yhdistyvät tiede, keksinnöt ja luomiskyky. Se on keskipiste, jonka ympärillä kaikki muu pyörii. Se on kaiken lähtökohta, josta tuotantoprosessi, myyntitoimenpiteet ja markkinointi saavat alkunsa. Juuri tuotekehityskeskuksessa tohtori Tork luo tiiminsä kanssa hyvin toimivat ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin. Tuotekehityskeskus on paikka, jossa toteutuvat eri materiaalien hoito- ja puhdistustuotteita koskevat ratkaisut. Tuotekehityskeskuksessa saadaan parhaat ratkaisut yhdistämällä ajattelun ja harkinnan tuloksena syntyvät ideat koneiden ja tekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

 

Tuotteemme ovat saaneet ISO 9001 -laatusertifikaatin, ISO 14001 -ympäristösertifikaatin sekä OHSAS 18001 -työntekijöiden terveys- ja turvallisuussertifikaatin.

Pine Tree
isologoweb.png
isologoweb.png

Tunnemme materiaalin

Sisällysluettelo:

Ice

Nahka– ja tekstiiliopas ja niihin sopivat Leather Master ja Tekstile Master –tuotteet


Nahka on yksi ensimmäisistä ihmisen käyttöön ottamista materiaaleista. Nahan arvostus materiaalina perustuu mm. seuraaviin tekijöihin:

 

Nahka on erittäin vahva materiaali. Itse asiassa nahkapäällysteen lävistämiseen tarvitaan yli 180 kg/lb:n (1764,01 N:n) puristusvoima. Nahalla on myös huomattava repäisykestävyys. Siksi sitä käytetäänkin esim. tiettyjen rintasuojien, vöiden ja kengännauhojen valmistuksessa. Nahka ei ole syttyvä materiaali; se onkin ainoa lentokoneteollisuuden käyttämä, luonnostaan tulenkestävä materiaali. Nahan elinikä on todella pitkä, jos sitä käsitellään oikein. Asiantuntijoiden arvion mukaan nahan elinikä on neljä kertaa pidempi kuin tekstiilien elinikä. Nahan vanheneminen ei myöskään pienennä sen arvoa; iäkkäällä nahkatuotteella on oma arvonsa.

 

Nahka ei aiheuta allergisia reaktioita. Koska siitä voidaan poistaa pöly täydellisesti, soveltuu se mitä parhaiten allergikoille.

 

Nahan lämpötila on normaaliolosuhteissa sama kuin ympäristön lämpötila. Istuttaessa nahkapäällysteiselle istuimelle ei nahka tunnu kylmältä eikä lämpöiseltä; nahan lämpötila mukautuu ruumiin lämpötilan mukaiseksi.

 

Saatavilla olevien nahkatuotteiden nahan väri, vaikutelma, rakenne ja pinta voivat olla mitä moninaisimpia. Nahan lukemattomat käyttömahdollisuudet tekevät siitä tuotteen, jota voidaan käyttää monilla aloilla (muoti, sisustus, auton sisustusverhoilu, kenkien ja laukkujen valmistus jne.).

Nahan valmistus

 

Nahkaerän valmistusprosessi nahkatehtaassa kestää yleensä n. 4 – 6 viikkoa nahkalaadusta riippuen eli ensikäsittelyssä tehtävästä karvanpoistosta aina siihen asti kun erä on pakattu lavoille lähteväksi huonekaluvalmistajille.

 

Valmistuserän koko on vähintään n. 500 m2, joka sopii kerralla rumpuun. Italialaiset ovat edelläkävijöitä nahan valmistuksessa koko maailmassa, Italiassa on n. 350 nahkatehdasta.

 

Nahat AINA ensin pohjavärjätään eli LÄPIVÄRJÄTÄÄN. Nahkatehtailla on n. 20 – 30 erilaista pohjaväriä ja pintavärivaihtoehtoja on runsaasti. Ei ole siis käytössä huonekalunahkoja, joita ei olisi pohjavärjätty. Huonekalunahan minimipaksuus on 0,9 mm, nyt on saatavilla myös jopa 2,5 mm paksuja nahkoja.

 

Nahat luokitellaan kolmeen keskeiseen luokkaan:

 • aniliininahat

 • nupukkinahat

 • viimeistellyt nahat (peitevärjätty-semianiliininahka)

 

Lisäksi on haljasnahka, jota keskieurooppalaiset huonekaluvalmistajat käyttävät kalusteiden taustoissa, suomalaiset valmistajat käyttävät lähinnä PVC:tä kalusteiden taustoissa.

White Tree
Wild Mushrooms

Aniliininahat

 

Aniliininahat värjätään läpikuultavilla värjäysaineilla eli peittävää väriä tai viimeistelyä ei ole nahan pinnassa, jolloin nahan pinnassa olevat pintajuovat, merkit ja nahan alkuperäinen martiointi (pintakuviointi) ovat aidosti näkyvissä.

 

 • Nahan tunnistaa parhaiten siten, että pintaa kevyesti raaputtamalla esim. kynnellä, jää vaaleampi jälki, kyseessä on aniliininahka.

 • Kostuta sormea ja hankaa nahkaa kevyesti nähdäksesi, tummuuko se. Nahan tulee tummua hieman, mutta se palautuu alkuperäisen väriseksi kuivuttuaan -> kyseessä on siis aniliininahka.

 

Hoito-ohjeet:

Aniliininahat ovat hyvin imukykyisiä johtuen siitä, että nahan pintaan ei ole laitettu peittävää värikerrosta ja viimeistelyä (lakkausta), jolloin puhdistus ja hoito on suoritettava n. 3 – 4 kertaa vuodessa riippuen tietysti käytöstäkin. Suoja-aine LEATHER CREAM antaa erinomaisen suojan vesi-, rasva-, öljy- ja alkoholipohjaisia tahroja vastaan. Lisäksi LEATHER CREAM antaa auringon UV-säteilyä vastaan hyvän suojan, jolloin nahka ei pääse niin helposti vaalenemaan.

 

Yleisimmät ongelmat ja niiden poisto aniliininahoista:

 • Hien, rasvan yms:n poisto tehdään LEATHER DEGREASER rasvanpoistoaineella.

 • Aniliininahat vaalenee auringossa, jolloin väri voidaan palauttaa COLOUR LINE ANILINE väriainesetin tuotteilla.

 • Naarmuja voidaan poistaa FTO34 naarmunpoistoaineella.

 • Pinttyneeseen pintalikaan voidaan käyttää STRONG CLEANERIÄ Tehokasta puhdistusainetta.

 • Parhaan suojan erilaisia likoja vastaan antaa LEATHER CREAM hoito- ja suoja-aine, joka on mukana LEATHER MASTER MAXI, LEATHER MASTER MAXI+INK AWAY, LEATHER MASTER MIDI JA LEATHER MASTER MINI –seteissä.

Nupukki- ja mokkanahat

 

Nämä nahat ovat käytännössä aniliininahkoja, jonka pinta on hiottu/harjattu pintarakenteen muuttamiseksi samettimaiseksi. (Monet sekoittavat nupukin ja mokkanahan keskenään.) Nupukki on pintanahan ulkopuoli, kun taas mokkanahka on pintanahan sisäpinta eli lihapuoli. Nupukki- ja mokkanahka ovat herkkiä likaantumaan, koska ne ovat hyvin imukykyisiä nahkoja, jolloin suojaaminen on hyvin tärkeää kaluston tms. käyttöönotosta lähtien. Puhdistukseen ja suojaamiseen käytetään NUBUCK KIT nupukin ja mokan puhdistus- ja suoja-ainesettiä.

 

Aniliini- ja nupukkinahkojen käyttö huonekaluissa on Suomessa aika vähäistä n. 5 %:in verran.

Fragile Pampas

Pinnoitettu Pull-up nahka

 

Tästä nahasta käytetään myös sanontoja Murgia, Royal, Bycast, Creta ja Harem Pull-up. Yleisnimi Euroopassa on Bycast-nahka, johon myös on saatavilla oma LEATHER MASTERIN tekemä setti Bycast. Mutta Suomessa käytetään WAX ON –settiä tälle nahalle. WAX ON JA BYCAST –setissä on kuitenkin samat tuotteet. Tuotteella puhdistetaan nahan pinta ja poistetaan naarmut ja palautetaan koskettamalla havaittava tuntu ja ulkonäkö. Erillistä hoitoainetta tämä nahkatyyppi EI tarvitse rakenteensa vuoksi. Silikoni- ja rasvamaisia tuotteita tulisi välttää näillä kuten muillakin nahkatyypeillä.

 

Nahka on tehty siten, että haljaksen pintaan on koneellisesti painettu PU-uretaanipinnoite. Värjäyksessä käytetään aniliinivärjäystä tai värillistä PU-pinnoitetta. Nahalla on isot hankaus- ja kulutusarvot, mutta on jäykkää, jonka vuoksi siitä ei voi tehdä kaarevapintaisia kalusteita.

 

Kuitenkin 2 kertaa vuodessa tehtävä puhdistus- ja pintakäsittely WAX ON –tuotteella on tarpeen, jolloin poistetaan nahan pintaan kertyneet jäänteet hiestä, hiusgeelistä, hiuskiinteestä yms. Ajan kuluessa ne vaurioittavat pintaa kuten yleensä muissakin nahkatyypeissä.

Distant Rainstorm

Viimeistellyt nahat

(semianiliini + peitevärjätty nahka)

 

Semianiliinin valmistus:

Nahka on ensin pohjavärjätty. Pintamartiointi eli kuviointi saattaa olla alkuperäinen tai kevyesti hiottu pinta. Nahan pintaan on laitettu hiukan peittävä värikerros, värikerroksen jälkeen pintaan laitetaan viimeistelykerros (lakkaus), jolloin nahan kestävyys paranee jatkuvassa käytössä Hankausarvot/kulutusarvot ovat huomattavasti paremmat kuin aniliini- ja nupukkinahoilla.

 

Peitevärjätty nahka

Peitevärjätty, hiottu (on yleisin peitevärjätyn nahan nahkalaatu, jota käytetään Suomessa) on yleisin Suomessa ja muissakin maissa käytetty nahkalaatu. Myytävistä huonekaluista n. 70 – 80 % on peitevärjätystä nahasta valmistettuja.

 

Pohjavärjäys

Nahan pinta hiotaan kevyesti. Hionnan jälkeen painetaan nahan martiointi eli kuviointi, sen jälkeen laitetaan peittävä pigmenttivärjäys ja lopuksi nahan viimeistelylakka. Mitä suurempi määrä pigmenttiväriä ja viimeistelyainetta on nahan pinnassa, sitä enemmän ne muuttavat nahan pehmeyttä ja havaittavaa tuntua. Mitä suurempi määrä ko. ainetta on laitettu nahan pintaan, sitä kovemmasta nahasta on kysymys.

 

Peitevärjätyn nahan etuihin kuuluu sen käytännöllisyys. Se on kestävä, ei likaannu kovin helposti. Haittana voisi sanoa, että peitevärjätty nahka ei ole niin pehmeä ja ”lämmin” kuin esim. aniliini- tai nupukkinahka.

 

Puhdistus- ja hoito-ohjeet

(semianiliini + peitevärjätty nahka)

Kalusteen suojaus ennen käyttöönottoa LEATHER CREAM hoito- ja suoja-aineella on tarpeen. Nahkatehtaat eivät suojaa nahan pintaa suoja-aineella, vaikka yleisesti näin luullaan. (On kyllä viimeistely (lakkaus), mutta tämä ei anna likaahylkivää suojaa kuten LEATHER CREAM –käsittely antaa kalusteelle.) Vuosittainen puhdistus- ja hoito- ja suoja-aineen käyttö vähintään 2 kertaa vuodessa on tarpeen, jolloin nahan kauneus ja pehmeys säilyy paremmin. Lisäksi hoitoaineella estetään lian, tahrojen, hiusrasvojen imeytyminen nahkaan ja sillä estetään myös liiallinen kuluminen. Jos nahka pääsee liikaa kuivumaan, on vaarana nahan pinnan hilseily ja halkeilu.

 

Viimeisteltyjen nahkojen yleisimmät

ongelmat ja niiden poisto

 • Pinttyneeseen likaan STRONG CLEANER Nahan tehokas puhdistusaine

 • RAPID CLEANER S Nahan tehokas puhdistusvaahto erittäin pinttyneelle lialle

 • Kuivuneen nahan elvyttämiseen tai narinan poistoon LEATHER VITAL

 • Kuulakärkikynänjälkien poistoon INK AWAY

 • Hiushalkeamien, värin kulumiseen, kissan- ja koirankynsien jälkiin COLOUR LINE PIGMENTED puhdistus- ja väriainesetti

 • Palkeenkieliin nahkaliima ja COLOUR LINE PIGMENTED väriaine

Raindrops on Leaf

Aidot Pull-up nahat, öljykäsitellyt nahat

 

Öljykäsitellyt pull-up nahat ovat käytännössä aniliininahkaa eli valmistus tapahtuu täysin samoin kuin aniliininahassa, jonka värjäyksessä käytetään kuultavia väriaineita, kun taas öljytyn pull-up nahan valmistuksessa käytetään värillisiä öljyjä.

Vahakäsitellyt Pull-up nahat

 

Alkukäsittely on sama kuin öljykäsitellyssä nahassa, mutta loppukäsittelyssä pintaan on laitettu vaha-aine, joka on rummutettu, jolla pinta saadaan ”rikkonaisen” näköiseksi (Antiikkinahka).

 

Hoito-ohjeet:

Näille nahkalaaduille on oma hoito- ja suoja-ainesetti OLEOSA. OLEOSA –hoito-ja suoja-ainesetti sisältää samoja rasva-aineita kuin millä nämä nahat on alun perin käsitelty ja antaa erinomaisen suojan likaa ja tahroja vastaan. Näille nahkalaaduille on ominaista, että naarmut ja venymisestä tulevat vaalentumat näkyvät selvästi nahan pinnassa. Liiallisen venymisen aiheuttamaan vaalentumaan ja naarmuihin soveltuu parhaiten WAX ON –setti.

Snowy Mountain

Taljat

 

Lehmän-, lampaan-, poron- ym eläinten taljojen kuivapuhdistukseen ja tahrojen poistoon on HIDE RUG CLEANER –HIDE Kuivapesujauhe.

Kankaat

 

Huonekalukankaan puhdistuksessa ei ole ainoastaan kyse hygieniasta. Ellei kangasta puhdisteta, ajan kuluessa hien ja lian rasvahapot tunkeutuvat kuituihin ja aiheuttavat vakavia vaurioita. Huonekalukangas on tarpeen puhdistaa vähintään 6 kuukauden välein. Tekstiilien suojauksella autetaan kuituja, jotta ne eivät vaurioituisi ajan kuluessa niin nopeasti. Lisäksi puhdistus on kankaan suoja-aineen käytön jälkeen helpompaa, koska tahrat eivät pääse imeytymään niin hyvin.

Forest Stream

Kudotut kankaat

 

 • Puhdistukseen ja suojaukseen voidaan käyttää TEXTILE CARE –settiä

 • Tahroihin S.O.S. STAIN REMOVER KIT –settiä

 • TEKSTIILIN PUHDISTUSAINE on tarkoitettu vuosittaiseen puhdistukseen.

 • KANKAAN TEHOKAS PUHDISTUSVAAHTO on tarkoitettu pinttyneen lian poistamiseen.

 • TEXTILE ODOUR REMOVER = SMELL REMOVER TEXTILE poistaa hajut

 • GREASE REMOVER (TEXTILE DEGREASER) poistaa vaikeat rasvatahrat

 • RUST-GO AWAY poistaa ruostejäljet

 • TEXTILE MASTER RENEW PROTECTION SPRAY on kankaiden suoja-aine.

 • TEXTILE PROTECTOR W on vesipohjainen ja hajuton suoja-aine, joka on pumppupullossa.

 • ANTI-STATIC SPRAY poistaa tai vähentää sähköisyyden kankaista.

 • MATTRESS CARE sisältää patjojen puhdistus –ja hajun poistoaineen.

Mikrokankaat

 

Mikrokankaille esim. Tara, Dinamica, Amaretta, Medea, Alcantara, Mondo on kehitetty aivan oma puhdistussetti MICROFIBRE CARE KIT. Setti sisältää MICROFIBRE CLEANING CLOTH –puhdistusliinan, joka poistaa tehokkaasti kuivan lian mikrokuidusta. Liinaa käytetään kuivana. Ellei lika lähde liinalla, lika on tarttunut syvälle kankaaseen, jolloin käytetään setissä toisena olevaa nestemäistä MICROFIBRE CLEANER –puhdistusainetta.

 

Myös TEXTILE CARE –puhdistus- ja suoja-ainesetti soveltuu kaikenlaisten tekstiilien (paitsi arat tekstiilit kuten villa, silkki jne, joille on kehitetty oma erityinen puhdistus- ja suoja-ainesetti) puhdistukseen ja suojaamiseen. Ko. setin puhdistusaine on vesipohjainen ja suoja-aine on vesiliukoinen.

 

Tahroihin mm. punaviini, kahvi, veri, oksennus, uloste, ketsuppi, hiki, rasva, maali, liima, öljy, kuulakärkikynä ja monet muut tahrat poistetaan S.O.S. STAIN REMOVER KIT–tuotteilla. Setissä on 4 x 50 ml tuotteet.

 

Mikrokankaille soveltuvat myös samat tuotteet kuin kudotuille kankaille olevat TEXTILE MASTER –tuotteet.

Sunset

Arat kangaslaadut

 

100 % villa, silkki-, pellava-, puuvilla-, viskoosikankaista valmistetuille tekstiileille on kehitetty oma TEXTILE CARE FOR NATURAL FIBRES Arkojen tekstiilien puhdistus- ja suoja-ainesetti.

Matot

 

Carpet Cleaning Powder

Mattojen kuivapesujauhe on tarkoitettu kaikenlaisista materiaaleista valmistettujen mattojen, seinävaatteiden, autojen sisämattojen ja alle 2 cm:iä pitkien nukitettujen tuotteiden kuivapuhdistukseen.

Carpet Claner

Mattojen puhdistusaine on pumppupullossa oleva tuote kudottujen ryijyjen, Berber -mattojen ja yli 2 cm:iä pitkien nukitettujen tuotteiden puhdistukseen.

SOS CARPET STAIN REMOVER KIT

SOS-tahranpoistosetti matoille sisältää 3 eri tuotetta kaikentyyppisten tahrojen poistoon erityyppisiltä matoilta ja kokolattiamatoilta.

Carpet in Living Room

Turvallisuus

Kuva3.jpg

Kaikki tuotteemme ovat vesipohjaisia ja testatusti turvallisia niin materiaaleille kuin käyttäjille. Tuotteita on myyty maailmanlaajuisesti jo 30 vuotta, joten ne ovat takuulla huippulaadukkaita ja turvallisia käyttää (ei liuotinaineita). Maailman johtavat kalustevalmistajat luottavat UNITERS -tuotteisiin.

Tuoteemme ovat biologisesti hajoavia, COV -ja fosfaattivapaita, eivätkä sisällä haitallisia päästöjä HAP (hazardous air pollutants).

Olemme sitoutuneet valmistamaan turvallisia tuotteita ja toimimaan ympäristöystävällisesti. Käytämme vain parhaita raaka-aineita, jotka on valmistettu vastuullisesti. Suurin osa tuotteiden pakkauksista valmistetaan kierrätysmateriaaleista.

Turvallisuus
Tunnemme materiaalin
Tutustu yritykseen
Nahan valmistus
Aniliininahat
Nupukki ja mokkanahat
Viimeistellyt nahat
Pinnoitettu pull-up
Aito Pull-up
Vahakäsitelty Pull-up
Taljat
Kankaat
Mikrokankaat
Kudotut kankaat
Arat kangaslaadut
Matot
About Our Leather
bottom of page